Foto opgave

Semesterprojekt – Foto opgave

vietnam1 vietnam2

Marines with Company G, 2d Battalion, 7th Marines, direct a concentration of fire at the enemy during Operation Allen Brook, 8 May 1968. (Official Marine Corps Photo # 371490).

vietnam4

Vietnamkrigen er en af de bedst dokumenterede krige. Dette skyldes til dels krigens mange kanter og modsætninger, hvor en af de største var den forsøgte hemmelige krig og så den åbenlyse, og til tider paradoksale, tilstedeværelse af journalister og kameramænd. Og netop det faktum, at USA i flere tilfælde prøvede at holde krigens mange mørke sider skjult fra offentligheden, var med til at krigen gik så galt som den gjorde. ”You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you can’t fool all the people all the time” Dette citat er af den tidligere amerikanske præsident Abraham Lincoln, og det beskriver nøjagtigt hvad de amerikanske præsidenter havde glemt under Vietnamkrigen – men måske skyldes det netop det, at der aldrig tidligere havde været journalister på stedet